Inheemse ringslang in voortbestaan bedreigd

foto: iStock
Gepubliceerd op 12/04/2024 om 10:09
Laatst bewerkt op 12/04/2024 om 12:47

Heb je een ringslang gezien, er een foto van gemaakt of wellicht een stukje slangenhuid gevonden? Natuurbeschermingsorganisatie RAVON is op zoek naar waarnemingen van zowel inheemse als oostelijke ringslangen in Zuid-Limburg.  

Beide ringslangen komen in Limburg ondermeer voor op de Brunssummerheide. RAVON is op zoek naar waarnemingen van zowel de inheemse ringslang als de exotische ringslang. Die laatste is een bedreiging voor de inheemse soort. De exotische ringslag valt met name op vanwege twee gelige strepen op de rug. De slang is iets kleiner dan de inheemse ringslang. 

Om de exotische ringslang beter in kaart te krijgen roept RAVON iedereen op contact met de organisatie op te nemen als ze de ringslangen zien. Foto's, vervellingen en door het verkeer omgekomen slangen zijn ook welkom. Vervellingen kun je volgens RAVON het beste in een papieren envelop bewaren. Omgekomen slangen in de vriezer. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties