Informateurs Brunssum van start

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 12/05/2022 om 09:38
Laatst bewerkt op 12/05/2022 om 09:57

Informateurs Ellen Janssen en Ben van Essen zijn de vorige week begonnen als informateurs in de coalitieonderhandelingen voor Brunssum. Daarbij zijn de eerste verkenningsgesprekken al gevoerd. 

Vanaf vrijdag starten de informateurs met verdiepingsgesprekken. Daarin wordt meer in gegaan op de standpunten van de verschillende partijen en wordt er stap voor stap toegewerkt naar een coalitieadvies voor Brunssum. 

De informateurs streven om in juni tijdens een openbare avond hun bevindingen te rapporteren. 

Het aanstellen van informateurs leidde in april nog tot verbazing. Voor Merle van Leusden (PvdA) en Jaimy van Dijk (VVD) was het na de eerste gesprekken al duidelijk. Een brede coalitie met PAK, Lijst Borger, VVD en PvdA moest er komen. 

Servie L'Espoir (PAK) had na de goede samenwerking van de vorige raadsperiode vooral met de lokale partijen door willen gaan. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties