Indringer die Voerendaler aftuigde twee maanden langer vast

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 10:57
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 11:06

Een 24-jarige man die in Voerendaal in maart een woning wilde binnendringen en daarbij een bewoner ernstig mishandelde, moet twee maanden langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten, zo bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

De in eerste instantie gevluchte verdachte, werd in Heerlen op maandag 11 maart opgepakt. Een dag eerder probeerde hij binnen te dringen in de woning aan de Steinweg in Voerendaal. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van poging tot doodslag.

De 53-jarige bewoner vertelde onlangs tegenover ZO-NWS wat hem die dag was overkomen. Tijdens de aanslag op z'n leven brak hij zijn kaak en zes ribben. "Ik opende nietsvermoedend de voordeur en werd meteen aangevallen door een onbekende man. Hij begon keihard op mij in te slaan en stak me meerdere malen met een snoeischaar die hij bij zich had." De Voerendaler leeft sinds die gewelddadige avond extra voorzichtig.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank zich inhoudelijk zal buigen over dit geweldsmisdrijf.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties