Incidenten op station Kerkrade: steward mishandeld

foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/09/2023 om 09:33
Laatst bewerkt op 5/09/2023 om 09:35

Op het station van Kerkrade is de politie afgelopen weekend twee keer in actie moeten komen. Zondag werd een steward mishandeld door een zwartrijder, zaterdag richtte een verwarde vrouw vernielingen aan met een mes.

De steward krijgt volgens Arriva nazorg aangeboden. "We nemen dit hoog op", aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen L1.

De zwartrijder ging zondagavond door het lint toen de Arriva-medewerker hem vroeg om zijn treinkaartje. De man is aangehouden en meegenomen door de politie, voor het rijden zonder vervoersbewijs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een woordvoerder van Arriva bevestigt het incident, maar geeft verder geen details 'in het belang van het politie-onderzoek'.

Zaterdag overmeesterde de politie op dezelfde plek een verwarde vrouw die met een mes verschillende fietsbanden lek had gestoken. Ze werd meegenomen door de politie. Na onderzoek besloot die haar niet voor te geleiden bij justitie, de politie kijkt nog hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

De lijn Heerlen-Kerkrade staat binnen Arriva bekend als een tracé waar zich vaker incidenten voordoen. Daarom werden er al eerder maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten, zoals de inzet van stewards. Of de twee voorvallen van dit weekend leiden tot extra maatregelen kan Arriva nog niet zeggen.

"We nemen dit incident zeker hoog op, maar het is nog te vroeg om te zeggen of we extra stappen gaan zetten", laat Stefan Claessens van Arriva weten. Daar komt bij dat het station zelf onder beheer van de NS valt, en niet onder Arriva. "Als we extra maatregelen op het station zouden willen, moeten we dus met de NS in overleg. Op dit moment gebeurt dat nog niet, maar we houden de situatie wel nauwgezet in de gaten."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties