Illegale jachthutten en kadavers in Heerlen, Animal Rights eist actie gemeente

Foto: Illegale jachthut Heerlen (Animal Rights)
Gepubliceerd op 24/09/2021 om 12:19
Laatst bewerkt op 24/09/2021 om 14:59

Animal Rights heeft een handhavingsverzoek ingediend bij burgemeester Roel Wever van de gemeente Heerlen. De organisatie heeft geconstateerd dat het natuurgebied Imstenraderbos vol staat met illegale jachthutten en andere bouwwerken.

Al eerder werd volgens Animal Rights in dit gebied een groot aantal gedumpte  stoffelijke overschotten aangetroffen van onder andere vossen, reeën en wilde zwijnen. Campagneleider Jessica Smit: “Wij hebben de burgemeester verzocht om de jachthutten, stoelen en andere bouwwerken af te breken. Het bos, dat deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Nederland, is het leefgebied van een groot aantal wilde dieren. Deze dieren worden vanuit illegale bouwwerken doodgeschoten.”

Vorig jaar werd bekend dat de gemeente Heerlen geen jacht meer toestaat op percelen van de gemeente. In 2021 zijn er diverse meldingen gedaan bij opsporingsambtenaren van Natuurmonumenten, zegt Animal Rights. Er zouden jachttaferelen plaatsvinden in het Heerlense buitengebied Benzenrade, terwijl juist specifiek in dit gebied de jacht niet langer is toegestaan.

Animal Rights geeft verder aan dat als de gemeente Heerlen niet tot handhaving overgaat, dat de organisatie dan naar de rechter zal stappen. Smit: “De bouwwerken zijn, behalve een directe dreiging voor het leven van door de wet beschermde wilde dieren, ook een bedreiging voor de kwaliteit van de habitat waarin deze wilde dieren leven.”

Advertenties