Hulpdiensten spreken van drukkere jaarwisseling

Foto: iStock
Gepubliceerd op 1/01/2023 om 09:59
Laatst bewerkt op 1/01/2023 om 16:28

De hulpdiensten in Zuid-Limburg hebben een drukke jaarwisseling achter de rug. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zijn er 139 uitrukken van de brandweer geweest, 78 meer dan tijdens de vorige jaarwisseling.

Een aantal van die inzetten had te maken met de harde wind zaterdag overdag. Dat leidde op een aantal plekken tot stormschade. In 124 gevallen was daadwerkelijk sprake van brand.

Tijdens de jaarwisseling waren het vooral buitenbranden als gevolg van vuurwerk. Op een paar plekken raakten geparkeerde auto's in brand of was sprake van een woningbrand. Tot grote incidenten kwam het niet.

Politie bekogeld met vuurwerk
Ook de politie spreekt van een drukkere maar beheersbare jaarwisseling, met diverse vechtpartijen en conflicten. In Geleen werden agenten met vuurwerk bestookt. Daarbij raakte niemand gewond. Eén persoon werd aangehouden vanwege belediging.

Ook druk bij eerste hulp
Zelfs de ziekenhuizen spreken van een drukkere jaarwisseling, zoals die van vóór de coronacrisis. Op de spoedeisende hulp van de Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Geleen werden vijf personen behandeld met verwondingen als gevolg van vuurwerk. Vier anderen hadden zoveel gedronken dat ze een alcoholvergiftiging hadden opgelopen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties