Hugo Raes door loting in gemeenteraad Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/03/2022 om 10:22
Laatst bewerkt op 21/03/2022 om 10:26

Hugo Raes krijgt door loting een plek in de gemeenteraad van Beekdaelen. Hij en Jan Hermans behaalden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen precies hetzelfde aantal voorkeurstemmen. 

Tijdens de openbare zitting van maandagochtend waarin de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt werd, maakte burgemeester Eric Geurts bekend dat alleen bij de lijst van de Vernieuwingsgroep zich een probleem voordeed. 

Twee kandidaten hadden de kiesdeler behaald en kregen daarnaast precies hetzelfde aantal stemmen (231). In zo'n geval moet er dan geloot worden. Uit de loting, die de burgemeester blind uitvoerde, kwam uiteindelijk de naam van Hugo Raes naar voren. 

De vernieuwingsgroep wist de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de meeste zetels te winnen. Met een totaal van zeven zetels weet de partij het aantal van voor de verkiezingen te behouden. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties