Hugo Raes door loting in gemeenteraad Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/03/2022 om 10:22
Laatst bewerkt op 21/03/2022 om 10:26

Hugo Raes krijgt door loting een plek in de gemeenteraad van Beekdaelen. Hij en Jan Hermans behaalden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen precies hetzelfde aantal voorkeurstemmen. 

Tijdens de openbare zitting van maandagochtend waarin de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt werd, maakte burgemeester Eric Geurts bekend dat alleen bij de lijst van de Vernieuwingsgroep zich een probleem voordeed. 

Twee kandidaten hadden de kiesdeler behaald en kregen daarnaast precies hetzelfde aantal stemmen (231). In zo'n geval moet er dan geloot worden. Uit de loting, die de burgemeester blind uitvoerde, kwam uiteindelijk de naam van Hugo Raes naar voren. 

De vernieuwingsgroep wist de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de meeste zetels te winnen. Met een totaal van zeven zetels weet de partij het aantal van voor de verkiezingen te behouden. 
 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties