Hub Cobben Prijs voor Frank Caris

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 27/01/2024 om 20:40
Laatst bewerkt op 27/01/2024 om 22:39

De Hub Cobben Prijs is gewonnen door Frank Caris van ‘Behoud Jaarplaatsen Cottesserhoeve’.

Zijn stichting strijdt al enige tijd tegen de komst van een vakantiepark op de Cottesserhoeve in Vaals, omdat daardoor bijzondere natuur verloren gaat. De zogeheten Hub Cobben Prijs, die is vernoemd naar de voormalige en gelijknamige vakbondsman uit Hoensbroek, is bedoeld als aanmoediging voor Limburgers die strijden voor sociale rechtvaardigheid. 

Frank Caris kreeg de Hub Cobben Prijs zaterdag uitgereikt in het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Er waren nog vier andere kandidaten genomineerd: Nancy Nijsten (‘Een hart voor een ander’, Heerlen), Sylvester Janssen (Bewonerscommissie Overhovenerbroek, Sittard), Timoer Reijnders en Theo de Groot (Alliantie Behoud Ziekenhuis Heerlen) en Gertie Buis en Jan Leenders (Stichting Behoud De Lichtenberg, Weert).

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties