Hond Lola neergestoken tijdens wandeling in Landgraaf

Foto: (c) ZO-NWS |iStock
Gepubliceerd op 13/05/2022 om 16:26
Laatst bewerkt op 16/05/2022 om 09:49

Een Amerikaanse buldog met de naam Lola is deze week neergestoken door een man tijdens een wandeling met zijn baasje door Landgraaf. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie. Dat blijkt uit informatie in bezit van ZO-NWS.

Het incident vond plaats bij een uitlaatveldje in de wijk Parkheide. "De hond van mijn zoon rende op een man met twee honden af. Die man begon Lola te schoppen, waarna mijn toegesnelde zoon zijn Amerikaanse buldog op wilde pakken. Toen zei die man: 'ik heb de hond neergestoken'. Dat bleek inderdaad zo te zijn, met een mes, want even later zagen wij veel bloed", legt een betrokkene verder uit. 

"We moesten daarna zoeken naar een dierenarts die op de maandagavond dienst had en uiteindelijk zijn we bij en dierenarts in Beek terechtgekomen. Die besloot Lola te opereren, ze heeft twee uur op de operatietafel gelegen, en constateerde tijdens de operatie dat er inderdaad sprake was van een steekwond. Inmiddels gaat het gelukkig iets beter met Lola, maar we zijn er nog niet", aldus Gerrist. 

De hondeneigenaar die beschuldigd wordt van het neersteken van de hond meldt aan ZO-NWS: "Ik ben de eigenaar van drie teckels en ik heb die buldog gestoken omdat die mij en mijn honden gebeten had. De politie is hiermee bezig", aldus de man in een reactie tegenover deze omroep. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties