Hoger beroep: Verzoek om second opinion in zaak dode baby Fabian

Gepubliceerd op 21/02/2022 om 14:14
Laatst bewerkt op 21/02/2022 om 14:26

De verdediging in de zaak van de dode baby Fabian uit Brunssum heeft in het kader van het hoger beroep een verzoek om een second opinion ingediend bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Doel van de second opinion van nieuwe deskundigen moet zijn dat er gekeken gaat worden hoe de vijf maanden oude baby Fabian in oktober 2017 aan het hersenletsel kwam waardoor het jongetje kwam te overlijden. In deze zaak werd oppasvader Robin van O. vorig jaar vrijgesproken door de rechtbank in Maastricht, na een eis van negen jaar cel. Zijn vrouw Cynthia van den H. werd eveneens vrijgesproken in verband met de dood van Fabian, iets waar het OM ook om had gevraagd. 

Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeerden toentertijd dat Fabian was overleden aan hersenletsel veroorzaakt door een forse krachtinwerking van buitenaf zoals stompen of slaan tegen het hoofd of een val van grote hoogte. De rechter had echter niet kunnen vaststellen wie van de twee verdachten precies welke rol hierbij had gespeeld. 

Justitie kondigde meteen na deze uitspraak aan in hoger beroep te gaan. De verdediging heeft nu een verzoek ingediend bij het Bossche hof voor een second opinion. Roy Palmen, advocaat van Robin van O., laat desgevraagd weten op dit moment geen commentaar te willen geven op zijn verzoek voor een second opinion. Ook het Ressortsparket in Den Bosch wil dit niet. “Wij gaan hier op in tijdens de zitting voor het hof en niet nu”, aldus woordvoerder Klaas Jan Bos. 

Het is nog niet bekend wanneer er een eerste zitting tijdens het hoger beroep in deze zaak zal gaan plaatsvinden. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties