Hoge Raad: veroordeling Jos Brech in zaak-Nicky blijft in stand

Gepubliceerd op 26/09/2023 om 12:45
Laatst bewerkt op 26/09/2023 om 15:09

De Hoge Raad heeft dinsdag besloten dat de veroordeling in hoger beroep van Jos Brech  in de zaak van de dode Nicky Verstappen in stand kan blijven. Daarmee is de veroordeling definitief. Brech krijgt wel drie maanden strafkorting, waardoor zijn straf vijftien jaar en negen maanden cel is. 

Advocaat Gerald Roethof stapt nu namens Jos Brech naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om naar deze zaak te kijken. De tienjarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd tijdens een zomerkamp in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Na vele jaren kwam Jos Brech in beeld als verdachte, maar hij heeft altijd ontkend iets met de dood van de tiener te maken te hebben gehad en het kind niet te hebben ontvoerd en seksueel misbruikt.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde hem echter in een eerder stadium tot een langjarige celstraf en ook het gerechtshof in Den Bosch deed dit in hoger beroep. De advocaat-generaal had enige tijd geleden al een advies uitgebracht aan de Hoge Raad de veroordeling van Brech door het hof in stand kan blijven.

  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties