Hoge Raad: celstraf Brunssumer na brute verkrachting definitief

foto: iStock
Gepubliceerd op 18/05/2024 om 08:56
Laatst bewerkt op 18/05/2024 om 12:17

De Hoge Raad heeft deze week in cassatie besloten dat de veroordeling van Danny B. uit Brunssum tot dik 5 jaar cel definitief is. Hij kreeg die straf eerder opgelegd door het gerechtshof voor het met zijn vuist verkrachten van zijn ex-partner, waardoor de vrouw blijvend incontinent werd.

Het voorval vond op 27 oktober 2019 plaats in de Heerlense woning van de vrouw. B. en zijn ex-partner waren destijds voorzichtig hun relatie opnieuw aan het opbouwen. Ze waren samen op een feestje geweest en de Brunssumer mocht mee naar huis. Eenmaal binnen sloeg de sfeer echter om. 

De vrouw lag naar eigen zeggen al in bed, toen B. haar stevig aan haar been trok, haar tegen de muur drukte en met veel geweld met zijn vuist verkrachtte.

Danny B. ging na zijn veroordeling door het hof nog in cassatie, maar dat heeft hem dus niks opgeleverd. Hij moet dik 40.000 euro aan schadevergoeding betalen, laat advocaat Kasper Regter van het slachtoffer weten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties