Hoge Raad beslist dinsdag over veroordeling Jos Brech in zaak-Nicky

Gepubliceerd op 25/09/2023 om 09:11
Laatst bewerkt op 25/09/2023 om 09:20

De Hoge Raad beslist dinsdag of de uitspraak in hoger beroep tegen verdachte Jos Brech uit Simpelveld in de zaak van de dode Nicky Verstappen wel of niet in stand kan blijven. 

De tienjarige Verstappen uit Heibloem werd tijdens een zomerkamp in 1998 dood gevonden op de Brunssumerheide. Na vele jaren kwam Jos Brech in beeld als verdachte, maar hij heeft altijd ontkend iets met de dood van de tiener te maken te hebben gehad en het kind te hebben ontvoerd en seksueel misbruikt.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde hem echter in een eerder stadium tot een langjarige celstraf en ook het gerechtshof in Den Bosch deed dit in hoger beroep. De advocaat-generaal heeft eerder al een advies uitgebracht aan de Hoge Raad: deze veroordeling kan in stand blijven.

Het definitieve besluit hierover komt dus dinsdag van het hoogste rechtsorgaan.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties