Hoensbroekenaar (40) in proeftijd gepakt: politie vindt Kalasjnikov in woning

Foto: Kalasjnikov I iStock
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 16:34
Laatst bewerkt op 30/11/2022 om 16:50

Een inwoner van Hoensbroek (40) zit in de cel voor de vondst van een Kalasjnikov (AK-47) in zijn woning. De man zat nog in zijn proeftijd van een veroordeling voor betrokkenheid bij een schietpartij. Justitie wil nu dat de 550 dagen voorwaardelijk opgelegde celstraf ten uitvoer gelegd wordt. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek tegenover ZO-NWS. 

Het automatisch vuurwapen werd op 4 juni dit jaar door agenten aangetroffen tijdens een doorzoeking van de woning van de Hoensbroekenaar. Die werd daarop aangehouden, ook omdat hij verdacht wordt van mishandeling van zijn buurman. De politie had hierover een melding gekregen en was ter plekke gaan kijken. 

De verdachte man uit Hoensbroek, bij wie in de afgelopen jaren volgens opsporingsbronnen vaker vuurwapens werden gevonden, zit nog altijd vast. Hem hangt een zogeheten tenuitvoerlegging van de dik anderhalf jaar gevangenisstraf boven het hoofd vanwege een veroordeling in een andere zaak. Hierin werd hij eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij een schietpartij. 

Björn Jegers, advocaat van de Hoensbroekenaar die binnenkort tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank moet verschijnen in de zaak van de aangetroffen Kalasjnikov, wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven op de zaken waarvan zijn cliënt verdacht wordt. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties