Hoej-Geet teruggevonden in Polen

foto © ZO-NWS | Dominique Joosten
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 14/03/2021 om 09:13
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De negentienjarige Dominik Szymańsnki heeft de op carnavalsdinsdag In Schinveld opgelaten Hoej-Geet teruggevonden in zijn woonplaats Parkowo in Polen. Dat heeft het Hoej-Hoej-Comité zondag bekendgemaakt. 

"Het Hoej-Hoej-Comité heeft 25 dagen na de lancering de officiële brief die aan de ‘Geet’ is bevestigd teruggekregen. Dominik Szymański vond het ‘Geetje’ op donderdag 11 maart tijdens een wandeling langs een bosrand. Het ‘Geetje’ was behoorlijk gehavend na haar lange reis van ruim 900 kilometer", zegt een woordvoerder van het Hoej-Hoej-Comité. 

"Parkowo ligt circa 30 kilometer ten noorden van de stad Poznan. Het is voor de tweede maal (1988 in het plaatsje Karlino) in de geschiedenis van het ‘Geet’-lanceren dat de ‘Geet’ in Polen is gevonden."

De voorbereidingen voor het oplaten van de Hoej-Geet op carnavalsdinsdag vonden in het geheim plaats. Alleen een paar voorbijgangers en ZO-NWS waren toentertijd getuige waren van deze ceremonie.

Omdat de vinder van de geet van 2020 er niet bij kon zijn had het comité een goed alternatief in petto. Marisa Lennartz strikt al 25 jaar het udder van de kartonnen geet. Daarom vonden de Hoej-mannen dat zij het touw moest doorknippen.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties