Hoej-comité reist af naar Polen en maakt vinder erelid

Foto: © Hoej-Comité
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/10/2021 om 14:22
Laatst bewerkt op 13/10/2021 om 14:59

Het Hoej-Comité uit Schinveld heeft in Polen Dominik Szymanski, de vinder van de 62ste ‘Geet’, benoemd tot erelid. 

Dat deed het Hoej-Comité tijdens een bezoek aan de 19-jarige student. Szymanski vond de geit op een stuk grondgebied van zijn ouders in Parkowo, zo’n 40 kilometer van Poznan. 

Het toeval wil dat die twee plaatsen onlosmakelijk verbonden zijn met geiten. In het stadswapen van Poznan staan twee geiten afgebeeld en in Parkowo vond een zekere heer Park rond 1400 dat de geur van geiten voor altijd verbonden moest blijven aan de plaats. 

Het Hoej-Comité heeft Szymanski uitgenodigd om de ‘Geet’ op carnavalsdinsdag in 2022 op te laten. Samen met zijn ouders en zusje heeft hij de uitnodiging geaccepteerd.

Het is overigens de tweede keer in de geschiedenis dat de ‘Geet’ in Polen is neergestreken. Dat gebeurde eerder in 1988 in Karlino.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties