Hoej-comité brengt worst naar H. Clemens

Foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 9/01/2022 om 13:52
Laatst bewerkt op 9/01/2022 om 14:18

Het Hoej-Hoej-comité uit Schinveld heeft zondag een worst gebracht naar het Clemenskerkje in oud-Merkelbeek. Daarmee is de hoop gevestigd dat de H. Clemens de Hoej op carnavalsdinsdag goed weer brengt.

Coronacrisis of niet, dan wordt in Schinveld voor de 63e keer de 'Geet mit een gesjtrikt udder' opgelaten. Rond 11.00 uur vertrok de groep vanuit Schinveld richting het monumentale kerkje op de grens van Brunssum en Merkelbeek. Ze hadden een kartonnen geit en een flinke cervelaatworst bij zich.

Eerder werd al bekend dat de Hoej-geet carnavalsdinsdag kan worden opgelaten. Het Hoej Hoej Comité heeft daarvoor de nodige toestemming gekregen. Of de vinder van de vorige geit naar Schinveld komt is nog onzeker. De Hoej-geet van 2021 werd teruggevonden in Polen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties