Herstel rioolpersleiding loopt vertraging op

Werkzaamheden bij de Geleenbeek
FOTO: ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 09:22
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 09:32

Het herstel van de rioolpersleiding bij de Geleenbeek in Schinnen duurt langer dan verwacht. Door de regenval is het terrein veranderd in een drassig landschap en dat bemoeilijkt en vertraagt de werkzaamheden.

Ook de kosten lopen daardoor flink op. Het Waterschap houdt inmiddels rekening met meer dan een miljoen euro. Dat komt ook door de inzet van tankwagens die het rioolwater bij vijf gemalen ophalen en naar de zuiveringsinstallatie brengen.

Op 3 april brak de rioolpersleiding die langs de Geleenbeek loopt. De oorzaak van het uit elkaar schuiven van delen van de leiding is nog niet duidelijk. Door de breuk liep een grote hoeveelheid rioolwater de beek in die daardoor verontreinigd raakte.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties