Heropening GaiaZOO: 'We hebben niet stilgezeten'

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/05/2021 om 14:21
Laatst bewerkt op 19/05/2021 om 16:49

Voor een groot deel van de recreatiebranche zal 19 mei 2021 te boek staan als een verlossende dag. Ook dierentuin GaiaZOO in Kerkrade opende woensdagochtend, na vijf maanden gesloten te zijn, de deuren.

“Voor een dierentuin die normaal gesproken 365 dagen per jaar geopend is, zijn we lang gesloten geweest”, zegt directeur Rob Huppertz. “De bezoekers zijn blij, de dieren zijn blij. Daar doen we het uiteindelijk voor”, vertelt de opgetogen directeur. De dierentuin mag maximaal 2500 bezoekers toelaten. "Op topdagen voor corona werden zo'n 7000 kaartjes verkocht. Het nadeel daarvan is dat je elkaar op de hielen trapt. Als ik nu een contract kon tekenen waarin staat dat we nooit meer dicht hoeven en elke dag 2500 bezoekers krijgen, zou ik gelijk tekenen."

De ruim duizend bezoekers, die de dierentuin telde op de heropeningsdag, vielen met hun neus in de boter. Ze konden live meekijken hoe tientallen flamengokuikens uit de eitjes kropen. 

Huppertz noemt GaiaZOO een hecht familiebedrijf. “We hebben niet stilgezeten in de gesloten periode. De medewerkers van het restaurant hebben het eetgedeelte volledig opnieuw gestyled. Kantoormedewerkers stonden de ramen te lappen en andere medewerkers hielpen weer mee op kantoor."

Met de heropening is een bezoek aan de dierentuin niet volledig als vanouds. Binnenverblijven moeten van de overheid tot nader order dichtblijven. “We hebben gelukkig niet veel binnenverblijven voor het publiek, maar de Dinodome, het terrarium en het Limburghuis blijven natuurlijk dicht.” Bovendien moeten bezoekers reserveringen maken. "Het spontane is er een beetje van af. Maar als je op de parkeerplaats een tijdslot reserveert, ben je hoogstwaarschijnlijk een half uur later binnen, dus gelukkig valt het mee."

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties