Herinneringsbijeenkomst protest Terworm Pretpark Nooit!

Foto: Actiecomité Terworm Pretpark Nooit!
Gepubliceerd op 20/01/2023 om 10:38
Laatst bewerkt op 20/01/2023 om 10:55

Precies 40 jaar na datum komt er zondagochtend een herinneringsbijeenkomst van de protestmars Terworm Pretpark Nooit! in 1983.

In 1982 wilde men het vervallen landgoed Terworm ombouwen tot een groot Amerikaans pretpark. Een burgercollectief richtte daarop het actiecomité Terworm Pretpark Nooit! op. Zij organiseerden op 22 januari 1983 een memorabele protestmars. De immense stoet met 7.000 deelnemers, gesteund door maar liefst 45.000 handtekeningen, liet het draagvlak voor de pretparkplannen verdwijnen.

Het landgoed Terworm met kasteel en boerderijen werd ternauwernood gered en in volle glorie hersteld, sindsdien beheerd door de familie van der Valk en Natuurmonumenten.

Om het verhaal , de protestactie maar ook de herinrichting van het landschapspark levend te houden wordt de herinneringsbijeenkomst georganiseerd. Daarbij wordt ook een gedenkplek onthuld met rustbanken en een informatiepaneel.

Iedereen is welkom om dit moment bij te wonen. De organisatie hoopt dat toenmalige deelnemers aan de protestmars meelopen. Er zullen de nodige herinneringen uit de eerste hand boven water worden gehaald. De wandeling naar de gedenkplek start om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de entree van het landschapspark Terworm. (Hotel van der Valk).

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties