Herdenking gruwelijk bombardement naaischool Brunssum

foto: Heemkundevereniging MijnBrunssum
Gepubliceerd op 9/07/2024 om 09:10
Laatst bewerkt op 9/07/2024 om 15:17

Op 20 juli 2024 wordt bij het monument op het kerkhof naast de Sint Vincentius à Paulokerk in Brunssum herdacht dat 80 jaar geleden een brandbom op de naaischool aan de Prins Hendriklaan viel. Daarbij lieten 7 meisjes uit Brunssum en Schinveld het leven.

Meisjes in de bloei van hun leven. Wat zou er geworden zijn van Nelly Stolk, Annie van de Brand, Gerda Jansen, Christien Cox, Mientje Tilmans, Sientje Timmers en Bertien Vliegen? We zullen het nooit weten want aan hun leven kwam op 21 juli 1944 een onverwacht einde. De bom zette de school in korte tijd in lichterlaaie. De meisjes die omkwamen konden geen kant op.  

De herdenking begint om 14.00 uur bij het monument op het kerkhof, een zwartgeblakerde feniks in een brandend nest met vuurrode vlammen. Het is een initiatief van Heemkundevereniging MijnBrunssum. De herdenking zal worden bijgewoond door het college van de gemeente Brunssum, leerlingen van het Broeklandcollege zullen voor elk overleden meisje een bloem leggen. 

Na afloop worden gedachtenisprentjes uitgereikt met foto’s van de overleden meisjes en is er in het naastgelegen heemkundegebouw gelegenheid tot napraten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties