Helft kieslijst VVD Brunssum is nieuw in politiek

Foto © ZO_NWS | VVD Brunssum
Gepubliceerd op 8/12/2021 om 12:30
Laatst bewerkt op 1/01/2022 om 09:34

De kieslijst van de VVD Brunssum telt voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een groot aantal nieuwe gezichten. Precies de helft van de lijst is nieuw in de politiek. 

"Het is een bewuste keuze geweest, voor mij als lijsttrekker, om te zoeken naar vernieuwing en verfrissing", zegt Jaimy van Dijk tegen ZO-NWS. "Nieuwe ideeën en een andere kijk zijn ontzettend belangrijk."

Lees ook: Jaimy van Dijk lijsttrekker VVD Brunssum

Opvallend is het jongste lid op de lijst. Jordy de Vaan is tijdens de verkiezingen namelijk 15 jaar oud. Volgens de partij heeft de Vaan duidelijke ideeën over waar Brunssum naartoe moet en vooral wat de gemeente voor jongeren van zijn leeftijd kan betekenen. 

Een andere uitspringer is nummer 13. Dionne van Oppen. Met hetzelfde rugnummer danste de danseres de volledige 50 uur van het programma 'De Dansmarathon' van SBS6. Van Oppen heeft eerder al op de lijst van de VVD gestaan. 

Ook Milan Mevis valt volgens van Dijk op. Mevis stond in 2018 al op de lijst en heeft bij de landelijke VVD campagne ervaring opgedaan. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vervult hij dan ook de rol van campagnecoördinator. 

Van Dijk vindt het ontzettend bijzonder om zoveel verschillende Brunssumse gezichten op de lijst te hebben. "Gezamenlijk hebben we daardoor echt een groep kandidaten die samen vooruit willen met Brunssum. Dat is volgens mij precies wat onze mooie gemeente nodig heeft." 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties