Heerlense advocaat berispt voor grievende uitlating over ex Fernando Ricksen

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 1/12/2020 om 13:53
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

Advocaat Ivo Sigmond uit Heerlen is door de Raad van Discipline berispt nadat hij zich grievend had uitgelaten over de ex-vrouw van de inmiddels overleden voetballer Fernando Ricksen uit Heerlen. Dat bevestigt Sigmond, die de huidige vrouw van Ricksen bijstaat, tegenover ZO-NWS. 

Deze berisping is een gevolg van een klacht die de ex-vrouw, Graciela l’Ami, van Fernando Ricksen had ingediend. “Ik heb me in een interview in een Schotse krant volgens de Raad voor de Discipline onnodig grievend uitgelaten, daarom heb ik die berisping gekregen”, legt Sigmond verder uit. “Ik zie dit echter anders.” 

Ricksen en L' Ami voeren al jaren een verbeten juridische strijd om het gemeenschappelijke vermogen, dat bij de echtscheiding ruim 950.000 euro bedroeg. De Hoge Raad oordeelde eerder dat het gerechtshof onder meer opnieuw moet kijken naar de ruim twee ton die Ricksen in 2009, dus voor de scheiding, neertelde voor de aankoop van een café. Het verzoek van l'Ami om hier ook aanspraak op te maken, werd eerder afgewezen. 

De Hoge Raad vond dat het hof deze deze beslissing niet had gemotiveerd. De twee trouwden in 2000 in gemeenschap van goederen en gingen tien jaar later uit elkaar. Ricksen voetbalde onder meer bij Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.

“Namens mijn cliënte, de partner van Ricksen, zijn we naar het gerechtshof gestapt om de viert on waar zij recht op heeft, te kunnen gaan krijgen”, aldus advocaat Ivo Sigmond. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties