Heerlenaar krijgt voorwaardelijke celstraf voor seks met 14-jarige

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 3/08/2022 om 12:22
Laatst bewerkt op 3/08/2022 om 12:42

Een man uit Heerlen heeft een voorwaardelijke celstraf en taakstraf gekregen omdat hij in juni 2020 seks had met een 14-jarig meisje. Ook moet hij één dag de cel in.

Dat meldt de Limburger. 

De toen 19-jarige T. had twee meisjes op bezoek op zijn kamer in Heerlen. Hij vroeg een van de meisjes de kamer te verlaten waarna hij het 14-jarige slachtoffer begon te zoenen, haar kruis begon te betasten en daarna seks met haar had. 

De officier van justitie had achttien maanden cel geëist waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank liet in het midden of de seks tegen de wil van het meisje was of niet. Van belang is de leeftijd van het slachtoffer. 

In de uiteindelijke straf van T. is rekening gehouden met zijn blanco strafblad en het feit dat hij zijn leven op orde heeft. Ook wordt hij binnenkort vader. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties