Heerlenaar die inreed op politie eerder veroordeeld voor aftuigen agenten

Foto© ZO-NWS | politie Heerlen
Gepubliceerd op 22/09/2021 om 07:58
Laatst bewerkt op 22/09/2021 om 08:04

De veertigjarige Heerlenaar die nu in de cel zit voor het inrijden op agenten in politieauto's in april dit jaar, werd eerder ook al veroordeeld voor het aftuigen van verschillende politiemensen. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS beschikt. 

Ronald V. ging er op zaterdagavond 10 april in Heerlen plankgas in zijn auto vandoor toen politieagenten hem wilden controleren. Daarop werd de achtervolging ingezet. V. haalde hierbij halsbrekende toeren op de Beersdalweg en de N281 uit om uit handen van de politie te blijven. Twee agenten raakten hierbij gewond en meerdere politieauto's werden beschadigd. 

Een van de politievoertuigen belandde zelfs in de greppel. Verdachte Ronald V. uit Heerlen kon uiteindelijk worden opgepakt. Hij zit in de cel op verdenking van poging doodslag, poging zware mishandeling en verbale bedreiging met een misdrijf tegen het leven. 

De Heerlenaar moet op 28 september tijdens een pro forma-zitting voor de rechter verschijnen. Zijn advocaat Gita Biesmans wilde woensdag alleen maar kwijt dat haar cliënt ontkent de ten laste gelegde feiten gepleegd te hebben in april dit jaar. 
 

Reclame

Advertenties