Heerlenaar in cel voor sturen honderden stalkingmails aan ex-vriendin

Gepubliceerd op 8/07/2024 om 16:54
Laatst bewerkt op 8/07/2024 om 16:57

Een 35-jarige man uit Heerlen zit in voorarrest op verdenking van het voortdurend stalken van zijn ex-vriendin, eerder dit jaar. Dat blijkt uit informatie over het strafrechtelijk onderzoek in handen van ZO-NWS. 

Deze zaak kwam aan het rollen nadat het slachtoffer dit jaar aangifte deed. Tijdens het onderzoek bleek dat de Heerlense verdachte in maart en april honderden mails naar zijn ex-partner had gestuurd. Ook zou hij hebben ingebroken in haar computer. 

Tussentijds werd de man een contact- annex gebiedsverbod opgelegd. Maar dit zou de Heerlenaar hebben geschonden. De man zit nu in voorarrest op verdenking van belaging, computervredebreuk en schending van het contactverbod. Zijn advocaat Peter van Geelkerken wil geen commentaar geven op deze zaak. 

De rechtbank in Maastricht buigt zich op 16 juli tijdens een pro-formazitting over deze zaak. Het is nog niet bekend wanneer deze inhoudelijk behandeld wordt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties