Heerlenaar adviseert gemeente over belangrijk thema

Gepubliceerd op 21/05/2024 om 15:57
Laatst bewerkt op 21/05/2024 om 15:57

De gemeente Heerlen heeft op 20 mei het startschot gelost voor het eerste zogeheten burgerberaad. Met dit initiatief biedt de gemeente honderd inwoners de mogelijkheid om in 2025 advies uit te brengen over een belangrijk thema. 

Tot en met 2 juni kunnen thema's worden aangedragen voor het burgerberaad. Burgemeester Roel Wever benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners zich betrokken voelen en meedenken over hun stad. "Het burgerberaad is daar een uitstekend instrument voor." Het thema met de meeste stemmen wordt in september 2024 gecommuniceerd richting de gemeenteraad.

Komend najaar ontvangen 10.000 Heerlenaren een uitnodiging om mee te doen aan het burgerberaad. Uit alle aanmeldingen worden honderd mensen ingeloot op basis van een aantal kenmerken. Die kenmerken moeten zorgen dat het burgerberaad een goede afspiegeling is van de Heerlense samenleving. Meer info is te vinden op www.heerlen.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties