Heerlen verlengd omruilactie witgoedapparaten

foto: iStock
Gepubliceerd op 26/04/2023 om 10:05
Laatst bewerkt op 26/04/2023 om 10:16

Nog eens 900 huishoudens in Heerlen kunnen aanspraak maken op de omruilactie voor energieslurpende witgoedapparaten. De gemeente heeft het project verlengd en het subsidieplafond verhoogd naar 1,3 miljoen euro. 

Tot nu toe hebben 800 huishoudens via de energiebespaarcoach van de WoonWijzerWinkel hun oude koelkast, koelvries-combinatie, droger of wasmachine omgeruild voor een zuiniger apparaat.

Voor de regeling komen huishoudens met een inkomen tot maximaal 175 procent van het bijstandsniveau in aanmerking.

Wethouder Wonen, Milieu & Circulariteit Casper Gelderblom is blij met het succes van de actie. "Deze sociale én duurzame omruilactie laat goed zien hoe we in Heerlen energiearmoede willen ombuigen naar energierechtvaardigheid. Door oude koelkasten en wasmachines te vervangen door energiezuinige nieuwe exemplaren helpen we het huishoudboekje én het klimaat. Door de oude witgoedapparaten te ontmantelen en te recyclen, is de actie ook een stap richting de circulaire economie van de toekomst."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties