Heerlen trekt miljoenen uit voor veiligere straten

Gepubliceerd op 3/07/2024 om 09:56
Laatst bewerkt op 3/07/2024 om 10:26

Heerlen trekt 2,5 miljoen euro uit voor het verkeersveiliger maken van een aantal straten. Het gaat om de Montfortstraat, Heulsstraat, Huskensweg, Bokstraat en de Lucasstraat.

In het zogeheten Verkeersveiligheidsplan is vooral aandacht voor veilige schoolomgevingen. Door aanpassingen wordt het voor automobilisten duidelijker als er in de straat een school ligt. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan educatieprogramma’s op basisscholen. Daar doen acht scholen aan mee, het dubbele aantal vergeleken met vorig jaar.

"Onze inzet is om juist op de plekken die onze inwoners zo na aan het hart liggen, hun eigen buurt, het verschil te maken en de leefbaarheid te verbeteren", zegt wethouder Marco Peters. "Verkeersveiligheid heeft wat ons betreft topprioriteit."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties