Heerlen start met gevelverbeteringsfonds

foto: gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 6/11/2023 om 10:47
Laatst bewerkt op 6/11/2023 om 10:58

Voor wie in Heerlen-Centrum de gevel van zijn of haar pand mooier en groener wil maken, is er het gevelverbeteringsfonds.

Voor het vergroenen van gevels is zo’n 100.000 euro beschikbaar. Op deze website van de gemeente zien pandeigenaren of hun gevel in aanmerking komt, hoe een aanvraag ingediend kan worden, hoe de toekenningsprocedure in zijn werk gaat en welke beoordelingscriteria er zijn. Aan de hand van verschillende criteria stelt een beoordelingscommissie vast welke gevels in aanmerking komen voor de subsidie.

In totaal wordt er via het gevelverbeteringsfonds een subsidie van 632.000 beschikbaar gesteld. Dit bedrag geldt als subsidieplafond voor de totale regeling en is verdeeld over drie oproepen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties