Heerlen op plek twee bij doorrijden na aanrijding

foto: iStock
Gepubliceerd op 19/03/2024 om 11:16
Laatst bewerkt op 19/03/2024 om 11:32

Heerlen staat op plek twee van Limburgse gemeenten als het gaat om doorrijden na een aanrijding. Daar werd vorig jaar bij de politie 680 keer aangifte gedaan van doorrijden na een aanrijding, blijkt uit onderzoek in Independer op basis van politiecijfers en data van het Waarborgfonds.

Ten opzichte van het aantal inwoners was Limburg in 2023 zelfs koploper van alle provincies. Per duizend inwoners werd vorig jaar 5,2 keer proces-verbaal opgemaakt voor wegrijden na een ongeluk. Dit aantal ligt ruim een kwart hoger dan het landelijk gemiddelde.

Maastricht is koploper in Limburg. Er werd hier vorig jaar 755 keer aangifte gedaan voor wegrijden na een ongeval. Na Heerlen volgen Venlo, Sittard-Geleen en Roermond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties