Heerlen help ondernemers in nood door energiecrisis

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/12/2022 om 17:31
Laatst bewerkt op 26/12/2022 om 17:39

De gemeente Heerlen gaat ondernemers met hoge energiekosten helpen met een eenmalige tegemoetkoming. MKB'ers kunnen tot maximaal 5.000 euro aanvragen.

Het gaat om ondernemers die niet in aanmerking komen voor de zogeheten TEK-regeling van het Rijk. Bij die regeling moet minimaal 7 procent van de omzet bestaan uit energiekosten.

"Lokale MKB’ers als bakkers, slagers, bloemenwinkels en schoenmakers kunnen de stijging van de energiekosten niet één-op-één doorberekenen aan hun klanten. Deze ondernemers zijn van groot maatschappelijk belang in onze wijken en zorgen daarnaast voor werkgelegenheid. Daarom helpen wij de ondernemers die buiten de landelijke TEK-regeling vallen", zegt wethouder Martin de Beer.

Heerlen stelt in totaal een half miljoen euro beschikbaar. Aan de subsidie voor MKB-ondernemers is wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo gaat het om bedrijven met minimaal 2 en maximaal 50 medewerkers. De hoogte wordt gebaseerd op het verschil tussen de hoogste en laagste energieprijs die de ondernemer in 2022 betaalde. Van dit verschil wordt de helft voor 6 maanden gesubsidieerd met minimaal duizend en maximaal vijfduizend euro per onderneming.

De subsidie kan vanaf 2 januari worden aangevraagd via de gemeentelijke website www.heerlen.nl/ondernemershuis.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties