Hans Jegerings van Jazz Club Zuid-Limburg ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto: Politie
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/09/2022 om 15:30
Laatst bewerkt op 25/09/2022 om 15:30

Hans Jegerings uit Heerlen heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet bij Jazz Club Zuid-Limburg die haar roots heeft in Brunssum. 

Hij is een van de grondleggers van de stichting en vervult sinds maart 1987 een belangrijke rol. In zijn functie als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor de programmering en organiseert hij concerten. Daarnaast verricht hij hand-en-spandiensten bij concerten, zoals het beheer van de geluidsinstallatie. "Zonder Jegerings zou de club niet zo functioneren als dat het nu doet", schrijft de gemeente Heerlen.

Door de jaren heen heeft Jegerings een uitgebreid netwerk opgebouwd. Volgens de gemeente zorgt zijn opgedane kennis ervoor dat hij een autoriteit is op het gebied van bands en welke stijl zij vertegenwoordigen. 

De Jazz Club Zuid-Limburg heeft ten doel de oude (klassieke) jazz te promoten en de kennis van die jazz in al zijn stijlen te verbreden. Velen in Zuid-Limburg en daarbuiten kunnen hierdoor genieten van de mooie bijzondere jazzconcerten.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties