Grote zedenzaak in Parkstad: vader vast voor jarenlange ontucht met dochtertjes

Foto: iStock
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 11:37
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 15:30

De 43-jarige Angelo van T. uit Landgraaf zit vast op verdenking van het dik negen jaar lang plegen van ontucht met zijn tienerdochters. Justitie heeft hem onlangs afgeluisterd in de gevangenis. Dat bevestigt zijn advocate Françoise Landerloo tegenover ZO-NWS.

De zedenzaak kwam eerder dit jaar aan het licht bij de Limburgse opsporingsdiensten toen één van de vermeende slachtoffertjes thuis was weggelopen en uiteindelijk aangifte deed. Verdachte Van T. zou zijn tienerdochters gedurende meerdere jaren tot in de zomer van dit jaar vaker onzedelijk betast hebben, onder meer onder de douche.

Filmpje en tapgesprekken
Op een filmpje, gemaakt met een mobiele telefoon en in bezit van de recherche, zou te zien zijn dat de gepakte Landgravenaar aan de billen van één zijn eigen kinderen zou hebben gezeten. Justitie heeft in de afgelopen maanden de telefoongesprekken van Van T. afgeluisterd terwijl hij belde vanuit de gevangenis met bekenden van hem.

Verkrachting
Hierin zou hij meerdere malen zijn familieleden dringend hebben verzocht de aangiftes tegen hem in te trekken. Angelo van T. wordt ook verdacht van het mishandelen van zijn eigen kind en zijn echtgenote. Die laatste zou hij tevens verkracht hebben. De inwoner van Landgraaf heeft tijdens de meerdere verhoren dat ten laste gelegde ontucht en het verkrachten van zijn eigen vrouw ten stelligste ontkend.

Van T.’s raadvrouw Landerloo wil inhoudelijk niet verder ingaan op bovengenoemde informatie uit het rechercheonderzoek. “Binnenkort is de eerste tussentijdse pro forma-zitting in deze zaak en dan zal ik mijn zienswijze op tafel leggen”, aldus de ervaren advocate.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties