Grote politiecontroles in grensregio

Foto: iStock
Gepubliceerd op 16/04/2024 om 16:44
Laatst bewerkt op 16/04/2024 om 16:48

In de omgeving van de grensovergangen van Zuid-Limburg met Duitsland en België vinden dinsdag 16 april tot in de avonduren omvangrijke politiecontroles plaats.

Doel van deze grensoverschrijdende controles is het bestrijden van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Daarnaast is het terugdringen van criminaliteit met name op het gebied van woninginbraken, drugsdelicten en illegale vreemdelingen/mensenhandel een doel. Tevens zal het vrachtverkeer gecontroleerd worden.

Deze controles maken onderdeel uit van het euregionale veiligheidsconcept van de NeBeDeAgPol. Dit is de Nederlands/Belgisch/Duitse samenwerking van de politie. Aan de controles nemen naast de Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee de Duitse politie van Aken, Euskirchen, Heinsberg en Düren, de Belgische politie van Polizeizone Weser-Göhl en Eifel en de Federale politie Eupen deel.

Ondersteuning wordt gegeven door de Autobahnpolizei Luik en de douane van Eupen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties