Grote partij xtc-pillen gevonden bij gezochte eigenaar Rolex

foto: iStock
Gepubliceerd op 1/04/2023 om 20:20
Laatst bewerkt op 1/04/2023 om 20:28

De politie in Heerlen was eerder deze week op zoek naar de eigenaar van een zeldzaam Rolex-horloge. Die meldde zich, maar bleek een grote partij xtc-pillen in zijn bezit te hebben. 

De politie vond in Heerlen op maandag 27 maart een Rolex die een waarde had van zo'n 41.000 euro. De eigenaar meldde zich afgelopen dinsdag met certificaat en doos van het horloge. De vermeende eigenaar verklaarde aan de politie dat hij het horloge in beschonken toestand op straat was verloren.

Om nog wat uitgebreider in gesprek te gaan met de eigenaar, en de politie het aankoopbewijs nog eens wilde zien, werd een vervolgafspraak gemaakt. Een en ander liep echter anders, want de man bleek in het bezit van een grote hoeveelheid xtc.

"De combinatie van dit strafbare feit met het bezit van een zeer duur horloge deed ons vermoeden dat deze centjes niet helemaal eerlijk zijn verdiend. De drugs en het horloge zijn dan ook inbeslaggenomen. Naast het drugsonderzoek wordt de man nu ook verdacht van witwassen", aldus de politie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties