Grote drugsvondst Groenstraat: verdachte partner pandeigenaar "wist van niks"

Foto © ZO-NWS | Track'88
Gepubliceerd op 7/11/2022 om 11:10
Laatst bewerkt op 7/11/2022 om 12:05

De partner (45) van de eigenaar van een pand Groenstraat in Landgraaf, waar in maart dit jaar grote partijen coke en hasj werden gevonden tijdens een politie-inval, ontkent elke betrokkenheid bij deze zaak. De vrouw is op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt haar advocaat Rick Krijnen maandag tegenover ZO-NWS. 

Haar partner Bas C. (40) zit wel nog altijd vast. In een loods bij zijn woning en achterliggende garageboxen aan de Groenstraat in de wijk Waubach werden in de nacht van 23 op 24 maart dit jaar een handgranaat, bijna dertig kilo hasj en een partij coke aangetroffen. Ook troffen de speurders tijdens een doorzoeking apparatuur en grondstoffen die kunnen worden gebruikt om harddrugs te produceren aan. 

Verdachte in woning

"Mijn cliënte heeft, net zoals meerdere getuigen, verklaard dat zij helemaal niks af heeft geweten van de gevonden partijen drugs. Zij was in de dagen vóór de vondst namelijk niet in de woning aanwezig geweest omdat zij ruzie had met haar vriend en medeverdachte Bas C. Mevrouw sliep met de kinderen bij een vriendin", legt Krijnen verder uit.

Formule 1 kijken in loods

"De garageboxen waarin ook verdovende middelen zijn gevonden, werden verhuurd door Bas C. Dát is het enige wat mijn cliënte wél wist en dat heeft zij ook tegenover de recherche verklaard. Bovendien heeft zij samen met anderen op de zondag voor de politie-inval in de loods achter hun woning Formule 1 gekeken. Getuigen bevestigen dat er op dát moment nog geen verdovende middelen aanwezig waren, dus mijn cliënte kon hier niks van afweten", aldus raadsman Krijnen.  

Vondst DNA verdachte 

In deze zaak zitten ook de Colombianen Alexander G. (48) en Janller L. (51) vast. Zij konden op 24 maart worden gearresteerd terwijl zij lagen te slapen in het pand aan de Landgraaf Groenstraat. Een andere man (inmiddels 18 jaar maar tijdens zijn arrestatie nog minderjarig) uit Colombia is eveneens verdachte in deze zaak, net zoals een 44-jarige man uit Heerlen. Van deze Heerlenaar werd volgens bronnen DNA gevonden op verdovende middelen die in de bovengenoemde garageboxen door de politie werd aangetroffen. De politie nam overigens tijdens de grootscheepse actie ook een Mercedes en een speedboot in beslag.

Onduidelijkheid over motief schietpartij

Volgens advocaat Rick Krijnen is niet duidelijk geworden uit het recherche-onderzoek waarom er precies op 23 maart in de Groenstraat in de buurt van het bovengenoemde pand werd geschoten. "We hebben inmiddels het eind-proces-verbaal ontvangen, maar ik heb dat nergens terug kunnen lezen. Datzelfde geldt voor een mogelijke link met een Colombiaanse Crystal meth-bende waar in een onderzoek van Landelijk Parket over geopperd werd. Dat onderzoek is niet doorgezet", aldus Krijnen. 

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht wilde maandag niet ingaan op vragen over de nieuwe ontwikkelingen in deze drugszaak. "De officier van justitie kiest daar nu voor, op 17 november is een regiezitting in deze zaak", aldus justitiewoordvoerster Renate Peters. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties