Grootste partij OPH trekt zich terug uit coalitieonderhandelingen Heerlen

foto: Gemeente Heerlen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 23/05/2022 om 09:28
Laatst bewerkt op 23/05/2022 om 09:36

De Ouderen Partij Heerlen (OPH) trekt zich terug uit de coalitieonderhandelingen. De partij heeft kritiek op de opstelling van SP, CDA, VVD/D66 en Hoensbroeks Belang bij formatie van een nieuwe coalitie.

Met 1,7% meer stemmen kwam de OPH als grootste partij uit de verkiezingen. 

De partij wilde een groter deel van de portefeuille welzijn met onder meer ouderenbeleid, de post centrumontwikkeling en de portefeuille beheer en onderhoud. De andere partijen gingen daar volgens lijsttrekker Keulen niet mee akkoord. 

"Daarop hebben we gezegd 'daar gaan we niet mee akkoord' omdat het geen recht doet aan de verkiezingsuitslag. En gaan we de oppositie in", zegt Keulen tegen 1Limburg.

Volgens Keulen lopen de partijen nog altijd achter de SP aan. "Hun macht is dus blijkbaar nog heel groot. Ook al zijn ze niet meer de grootste partij", zo betoogt Keulen. Ze heeft ook het idee dat de zaak al lang achter de rug van de OPH om bekonkeld was.

VVD-lijsttrekker en wethouder voor de VVD en D66, Martin de Beer, zegt verbaasd te zijn. "Ik baal ervan en vindt het heel jammer. Maar ik vind het ook vreemd en voorbarig omdat er wel degelijk de bereidheid was om te bewegen en te onderhandelen. Wij hebben ook niet nee gezegd tegen de claims van OPH. Die moesten gewoon in vervolggesprekken aan de orde komen. We zaten nog midden in dat proces", aldus De Beer.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties