Grootschalige theaterproductie met Huub Stapel in Rodahal

foto: Beleef Kerkrade
Gepubliceerd op 25/04/2024 om 14:30
Laatst bewerkt op 26/04/2024 om 17:11

De Rodahal Kerkrade wordt drie maanden de vaste locatie van de grootschalige muziektheaterproductie 'Het Geluk van Limburg'. De productie van Toneelgroep Maastricht en Servé Hermans komt tot stand in samenwerking met de gemeente Kerkrade en de Rodahal. 

Dit is donderdagmiddag in Kerkrade bekend gemaakt. Huub Stapel speelt de hoofdrol in 'Het Geluk van Limburg' dat vanaf mei 2025 drie maanden te zien is. De productie is gebaseerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Marcia Luyten over de opkomst en neergang van de mijnindustrie in Zuid-Limburg. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de hechte gemeenschap van de Kerkraadse wijk Heilust.  

'Het geluk van Limburg' is na 'Dagboek van een Herdershond' en 'Het was Zondag in het Zuiden' de derde productie van Toneelgroep Maastricht met een verhaal uit de regio. 

Volgens wethouder Tim Weijers hoort de theaterproductie thuis in de stad Kerkrade. "De uitstraling van de voorstellingenreeks met niemand minder dan Huub Stapel zet onze stad op de kaart en kan daarmee op steun van de gemeente rekenen", aldus Weijers.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties