Grootschalige roof dure oldtimers: drie verdachten uit Heerlen en Geleen opgepakt

Gepubliceerd op 14/07/2021 om 09:51
Laatst bewerkt op 14/07/2021 om 10:08

Tijdens de grootscheepse actie van politie en justitie in verband met een onderzoek naar een internationale bende oldtimerdieven, zijn dinsdag twee verdachten uit Heerlen opgepakt. Ook in Geleen werd iemand aangehouden. Dat bevestigt André Hartwich, woordvoerder van de politie in Düsseldorf, woensdag tegenover ZO-NWS. 

De opsporingsdiensten in het Duitse Düsseldorf hebben de leiding over dit onderzoek. "Wij hebben invallen gedaan en doorzoekingen verricht in Geleen, Heerlen, Sittard, Roerdalen, Noorbeek, Bunde en Maastricht", legt politiewoordvoerder Hartwich verder uit. "Daarbij zijn in Geleen een verdachte en in Heerlen twee verdachten aangehouden. Ook in het Belgische Maasmechelen en Riemst zijn twee verdachten opgepakt." 

Het gaat in deze zaak om meer dan vijftig vergrijpen. Zuid-Limburg en de grensregio worden al jaren geteisterd door de diefstal van oldtimers. De dieven sloegen voornamelijk hun slag op opritten en in ondergrondse garages. De vaak zeer waardevolle auto’s als Porsches verdwenen meestal ’s nachts. 

Advertenties