Groot politieonderzoek in bosgebied Kerkrade om vermissingszaak Gino

Foto: (c) NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 3/06/2022 om 20:31
Laatst bewerkt op 3/06/2022 om 21:12

In een bosgebied achter een scoutinggebouw in de Kerkraadse wijk Haanrade heeft vrijdagavond een grootscheeps politieonderzoek plaatsgevonden. Dit was in verband met de sinds woensdagavond verdwenen Gino van der Straeten (9). Het perceel was urenlang hermetisch afgesloten. 

Onder andere de speurders van de afdeling Forensische Opsporing van de politie waren ter plaatse om onderzoek te doen. Om het gebied hermetisch af te sluiten, waren vele vrijwilligers ingezet. Volgens familie van het kind zou er kleding van Gino gevonden zijn op die plek, de politie hield het vooralsnog op "iets dat mogelijk verband houdt met de vermissingszaak."

De negenjarige Gino van der Straeten uit Maastricht verdween woensdagavond even na 20 uur terwijl hij aan het spelen was in een speeltuintje tussen de Hertogenlaan en de Zonstraat. Het jongetje logeerde sinds een week bij zijn zus. 

Sinds donderdag is er onophoudelijk gezocht naar Gino. In Landgraaf zou zijn step, die hij bij zijn verdwijning bij zich had, in een eerder stadium zijn gevonden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties