Groot NAVO feest Brunssum gaat niet door

foto © ZO-NWS | Twitter NATO Joint Force Command Brunssum
Gepubliceerd op 20/03/2023 om 09:12
Laatst bewerkt op 20/03/2023 om 09:35

Het 70-jarig bestaansfeest van de NAVO dat in Brunssum groots gevierd zou worden gaat niet door.

Reden is de vertraging in de besluitvorming door de gemeenteraad. Nadat op 7 februari tijdens de raadsvergadering bleek dat er vanwege stakende stemmen geen besluit lag over eventuele co-financiering door de gemeente, is de voorbereidingstijd te kort geworden om een viering op grote schaal te organiseren.

De gemeente heeft nog gekeken naar mogelijkheden voor een kleinere opzet van de viering en het NAVO-hoofdkwartier op de hoogte gesteld van de vertraging. Daarop heeft de commandant van het hoofdkwartier, generaal Miglietta, het besluit genomen om de organisatie van het jubileum volledig in eigen hand te houden en de feestelijkheden te doen plaatsvinden binnen het eigen terrein.

JFC heeft wel aangeboden om een concert te verzorgen in het Openluchttheater op de betreffende dag, vrijdag 23 juni, als schenking aan de Brunssumse samenleving en als dank voor de jarenlange gastvrijheid.

Het oorspronkelijk geplande feest zou bestaan uit een militaire parade op het Lindeplein, een festival met demonstraties van militaire disciplines, sport en spellen, infostands en NAVO-stands waar de NAVO-landen zich zouden presenteren. Ook zou er een podium komen met muziekoptredens van onder andere een grote militaire band. Tevens waren er plannen voor rondritten op de basis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties