GroenLinkser John Essers geeft zetel aan Dick Poelsma

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 29/03/2022 om 11:06
Laatst bewerkt op 29/03/2022 om 11:50

De zetel die John Essers voor GroenLinks gewonnen heeft bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen van Beekdaelen gaat naar Dick Poelsma. Essers stond als lijstduwer op de lijst. 

Daarnaast is volgens lijsttrekker Clasina Debets door de partij besloten om de volgorde op de kieslijst aan te houden. "Dat betekent dat, ongeacht het aantal voorkeurstemmen, gewoon de eerste drie mensen op de lijst in de raad komen". 

Opmerkelijk: om de zetel van Essers aan Poelsma te kunnen geven heeft ook Susanne Dieteren-Voncken die 178 stemmen kreeg en daarmee op plek 4 kwam te staan haar lijst officieel moeten afstaan. 

Of Essers zijn zetel afstaat omdat hij verwacht opnieuw wethouder te worden is niet duidelijk. "Er is altijd een kans dat hij weer wethouder wordt", zegt Debets. Het weggeven van zijn zetel zou echt te maken hebben met de afgesproken regels binnen de partij. 

John Essers wist 179 stemmen te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Poelsma kreeg 110 stemmen. In totaal kreeg GroenLinks 1815 stemmen. Daarmee won de partij drie zetels. Die gaan nu naar Clasina Debets, Dick Poelsma en Yvonne Dreessen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties