GroenLinks wil opheldering over mogelijkheden asielopvang

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/05/2023 om 10:13
Laatst bewerkt op 19/05/2023 om 10:54

GroenLinks Beekdaelen wil opheldering over de voortgang en mogelijkheden van opvangplekken voor asielzoekers in het AZC in Sweikhuizen.

Omdat de partij al eerder vragen stelde over de uitbreiding van het asielzoekerscentrum en daar geen antwoord op kreeg, heeft het een motie ingediend.

De gemeenteraad koos er eind 2022 voor om de noodopvang in Schinnen te sluiten. In plaats daar van moeten in de zomer van dit jaar 150 extra opvangplekken beschikbaar zijn, aangrenzend aan het AZC in Sweikhuizen. Echter is er nog geen opheldering gekomen vanuit het college.

De partij roept daarom het college op om de gemeenteraad zo volledig mogelijk te betrekken bij het probleem. Daarnaast vindt GroenLinks dat het college verder moet durven te zoeken naar andere locaties, met een mogelijk permanente oplossing. De partij vraagt aan het college om in ieder geval een scenario te schetsen en inwoners op de hoogte worden gesteld van eventuele plannen.

Het onderwerp komt tijdens de raadsvergadering van de gemeente Beekdaelen aan bod. De vergadering is op dinsdag 23 mei om 19.00 uur live te volgen via ZO-NWS.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties