GroenLinks wil opheldering over mogelijkheden asielopvang

Foto: ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 19/05/2023 om 10:13
Laatst bewerkt op 19/05/2023 om 10:54

GroenLinks Beekdaelen wil opheldering over de voortgang en mogelijkheden van opvangplekken voor asielzoekers in het AZC in Sweikhuizen.

Omdat de partij al eerder vragen stelde over de uitbreiding van het asielzoekerscentrum en daar geen antwoord op kreeg, heeft het een motie ingediend.

De gemeenteraad koos er eind 2022 voor om de noodopvang in Schinnen te sluiten. In plaats daar van moeten in de zomer van dit jaar 150 extra opvangplekken beschikbaar zijn, aangrenzend aan het AZC in Sweikhuizen. Echter is er nog geen opheldering gekomen vanuit het college.

De partij roept daarom het college op om de gemeenteraad zo volledig mogelijk te betrekken bij het probleem. Daarnaast vindt GroenLinks dat het college verder moet durven te zoeken naar andere locaties, met een mogelijk permanente oplossing. De partij vraagt aan het college om in ieder geval een scenario te schetsen en inwoners op de hoogte worden gesteld van eventuele plannen.

Het onderwerp komt tijdens de raadsvergadering van de gemeente Beekdaelen aan bod. De vergadering is op dinsdag 23 mei om 19.00 uur live te volgen via ZO-NWS.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties