Gretige Goppel helpt Roda JC aan terechte zege

Gepubliceerd op 29/11/2020 om 08:50
Laatst bewerkt op 29/11/2020 om 09:18

Roda JC heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 3-1 gewonnen van Excelsior uit Rotterdam. En die zege was zeker terecht te noemen. 

Nadat er begonnen was met één minuut stilte voor de woensdag overleden voetballegende Diego Armando Maradona, gebeurde er in de openingsfase vanalles. Thomas Verhaar had namens de gasten de openingstreffer op de schoen, maar stuitte op de goed uitkomende en na lang blessureleed in het doel teruggekeerde Jan Hoekstra. Vlak daarna schoot Thijmen Goppel op de paal.

De Kerkradenaren stonden nog hun teleurstelling te verwerken, terwijl Excelsior-goalgetter Ómarsson aan de andere kant alleen op het doel van Roda mocht aflopen. De spits faalde niet en schoof de openingstreffer binnen. De Rotterdammers dicteerden in het eerste half uur voornamelijk de wedstrijd, maar de formatie van Jurgen Streppel kwam uit het niets op gelijke hoogte. Fabian Serrarens anticipeerde goed op slordig verdedigen van de gasten: 1-1.

Hij maakte hiermee zijn eerste competitiedoelpunt voor Roda JC, waar Benji Bouchouari bij vlagen aardige dingen liet zien. Het duel was met recht een open wedstrijd. Vlak na de gelijkmaker had Goppel de tweede treffer voor de Limburgers moéten maken, maar hij strandde op Excelsior-goalie Damen. De gastheren trokken steeds meer het spel naar zich toe en speelden af en toe aardig.

Aanvoerder Luijckx dacht een prachtig genomen vrije trap binnen te zien zeilen, ware het niet dat goalie Damen het leer uit de driehoek wist te tikken. Zes minuten na rust kwam Roda JC op voorsprong. Niek Vossebelt, teruggekeerd in de basis door de schorsing van Roland Alberg, zette goed door in een scrimmage en schoot de tweede treffer voor zijn ploeg keihard tegen de touwen: 2-1.

Roda JC kwam zelfs via de immer hardwerkende Goppel, die was gelanceerd door Serrarens, op een verdiende 3-1. Dat was tevens de eindstand. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties