Gratis woningscan wateroverlast voor inwoners Voerendaal

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/06/2024 om 08:32
Laatst bewerkt op 5/06/2024 om 10:31

Inwoners van Voerendaal die mogelijk te maken kunnen krijgen met wateroverlast kunnen een gratis woningscan laten uitvoeren. In totaal heeft de provincie negen gemeenten geselecteerd voor de pilot.

Naast Voerendaal zijn dat in Zuid-Limburg Gulpen-Wittem, Meerssen, Sittard-Geleen en Valkenburg. Duizend Limburgers uit geselecteerde gebieden kunnen zo'n woningscan gratis laten uitvoeren. Daartoe worden zogeheten Water Advies Teams opgericht. Die bekijken welke maatregelen de bewoners kunnen nemen om zich in de toekomst beter te kunnen beschermen tegen wateroverlast.

Aanleiding is de wateroverlast in 2021. Uit onderzoek is gebleken dat veel bewoners toen niet wisten hoe ze zich konden voorbereiden en welke maatregelen ze konden nemen. In september gaan de woningscans van start.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties