'Grap' over vondst dood kind leidt tot massale inzet politie

Foto: iStock
Gepubliceerd op 10/04/2023 om 10:52
Laatst bewerkt op 10/04/2023 om 11:03

De politie is met meerdere patrouilles en ook een ambulance zondag uitgerukt voor een melding over de vondst van een dood kind in een bos in Landgraaf. Het bleek volgens de politie uiteindelijk echter om een 'grap' van een minderjarige te gaan die 112 had gebeld. 

De massaal opgetrommelde hulpdiensten keerden hierdoor vanaf de Vogelzankweg onverrichterzake terug op hun posten na deze zogenoemde prank call. "Wij kwamen er uiteindelijk achter dat het een misselijkmakende grap van een minderjarige was. Hij had een durfvraag gekregen bij 'waarheid, doen of durven', laat de politie weten.

"Hier zitten wij, politiemensen, ambulancepersoneel en meldkamermedewerkers niet op te wachten! Aanrijdend gaat er van alles door ons heen en bereiden wij ons voor op het ergste! Wij zetten onze eigens levens op het spel." Het doen van een valse 112-melding is strafbaar. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties