Goppel grote man Roda JC in jacht op promotie: 2-3

Gepubliceerd op 15/05/2021 om 20:19
Laatst bewerkt op 15/05/2021 om 21:40

De jacht van Roda JC op promotie naar de Eredivisie duurt voor Roda JC voort. In Doetinchem wonnen de Kerkradenaren zaterdagavond van De Graafschap knap met 2-3, door onder andere twee doelpunten van Thijmen Goppel, in een meer spannende dan goede wedstrijd.  

Vrijdag vertrok de Roda-selectie en technische staf al richting Doetinchem. Een groep fans zwaaide hen uit bij het Parkstad Limburg Stadion. Met een soort van rookbommen achter zich latend, reed de bus weg naar het midden van het land. 

De Graafschap. Een tegenstander waar Roda JC het zeker in uitwedstrijden nooit makkelijk had in het verleden. Lang dachten de Superboeren als tweede club achter de ongenaakbare kampioen Cambuur te gaan promoveren naar de Eredivisie, maar op de laatste speeldag mislukte dit alsnog jammerlijk. 

Go Ahead Eagles ging met de eer strijken omdat De Graafschap thuis op De Vijverberg niet verder kwam dan 0-0 tegen Helmond Sport. Dit was duidelijk een flinke tik voor de spelersgroep van de Doetinchemse club, al probeerde trainer Mike Snoei in de afgelopen dagen logischerwijs de boel weer op de rit te krijgen. 

Zou een en ander een (psychologisch) voordeel voor de gasten uit Kerkrade zijn? Dat was een van de belangrijke vragen. Trainer Jurgen Streppel kan in ieder geval beschikken over een complete selectie, dus koos hij voor de sterkst mogelijke opstelling. 

Dat betekende dus dat spelverdeler Benji Bouchouari, spits Dylan Vente en sneltrein op de flanken Thijmen Goppel weer in de startelf bij de gasten stonden. 

De eerst tien minuten waren niet echt spannend om te kijken en bestonden meer uit aftasten. De eerste echte uitbrak van Roda was vlak daarna al meteen raak. Patrick Pflücke stuurde Vente de diepte in en die schoof de bal tegen het net: 0-1. 

De Kerkradenaren juichten. Maar helaas voor hen niet voor lang. Vlak na de openingstreffer was het andere kant namelijk prijs voor de gastheren. Daryl van Mieghem was de doelpuntenmaker: 1-1. Het spel van de Kerkraadse club werd hierna slordiger. De Graafschap-aanvoerder Van de Pavert mocht zelfs de 2-1 geheel ongehinderd de 2-1 inkoppen na 35 minuten spelen. 

De ploeg van Streppel kwam iets beter uit de kleedmaker en had via Vente op gelijke hoogte kunnen komen, maar zijn kopbal miste kracht en precisie. Vlak daarna was het de thuisclub die had kunnen scoren, maar achtereenvolgens Van Huizen en Lieftink kregen de bal in een scrimmage niet over de lijn. 

Roda had het lastig maar compleet uit het niets was het Goppel die, na een splijtende dieptepass van Danny Bakker, de bal in één keer over De Graafschap-doelman De Boer heen volleyde. Wat op dat moment eigenlijk niemand verwacht had, was echter toch gebeurd: Roda JC stond op 2-2. 

En de Kerkradenaren hadden de smaak te pakken, want nauwelijks twee minuten later was het wederom Goppel die het vizier op scherp had staan. Zijn schot betekende de 2-3 voor de gasten. En daarmee blijft de promotiedroom voor de Roda JC levend. een puike prestatie. Komende donderdag staat het volgende duel op het programma. 

 

Advertenties