Golfer Steve Donald kan naar de World Transplant Games

Foto © ZO-NWS | JCI Land van Herle
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/09/2022 om 09:51
Laatst bewerkt op 13/09/2022 om 10:04

Golfer Steve Donald uit Kerkrade heeft genoeg geld opgehaald om mee te doen aan de World Transplant Games. Donald heeft in totaal drie niertransplantaties ondergaan. 

De World Transplant Games zijn de Olympische Spelen voor mensen die orgaantransplantaties ondergaan hebben. Donald is geboren met een afwijking aan zijn zogeheten urethrakleppen. Daardoor ging het al snel slecht met zijn nieren.

Met een speciaal toernooi op de golfbaan in Voerendaal werd er geld ingezameld om de reis te kunnen maken. "Jullie bijdrage en enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat Steve deel kan nemen aan de World Transplant Games 2023", schrijft de organisatie JCI Land van Herle die Donald bijstond bij de geldinzamelingactie. 

De spelen vinden in 2023 van 15 tot 21 april plaats in Perth, Australië. 

ZO-NWS maakte onlangs een reportage over het golftoernooi:

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties