Giraffenjong geboren in GaiaZOO

Foto: © GaiaZOO
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 11/11/2021 om 09:42
Laatst bewerkt op 11/11/2021 om 09:58

De Kerkraadse dierentuin GaiaZOO is maandag verblijd met de geboorte van een giraffenjong. 

Het jong, een vrouwtje, maakt het goed. “Ze staat stevig op haar poten, kijkt nieuwsgierig om zich heen én we hebben haar al zien drinken. Dat is een goed teken”, zegt hoefdierverzorger Myrthe van Braam op de website van dierentuin.

'Omdat giraffen geen huisdieren zijn, is besloten het jonge dier geen naam te geven. In ieder geval niet voor de buitenwereld. Het gebruik van dierennamen is in de bedrijfsvoering van GaiaZOO uiteraard onmisbaar. '

Giraffen bevallen staand en het jong valt bij de geboorte wel bijna twee meter naar beneden. Hoewel dit best heftig lijkt, is de val juist heel belangrijk om de ademhaling goed op gang te laten komen. Tijdens de val draait het jong, zodat hij niet op zijn kop valt.

 

GaiaZOO - Heuglijk geboortenieuws: er is een giraffe geboren!
Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties